Balance is power.

Als duuratleten dienen we spaarzaam om te gaan met de hoeveelheid energie die er beschikbaar is. Om de inspanning langer vol te houden, of om deze sneller uit te voeren, richten we ons op 2 zaken. Standaard is de uitbouw van de motor en energietank. Anderszijds kunnen we ook de totale benodigde energie om een prestatie te leveren verminderen door een efficiëntere bewegingsuitvoering.

Een efficiënte bewegingsuitvoering start met spieren die optimale lengte-krachtkoppels vormen. Een balans die door onze sedentaire levenswijze heel vaak verstoord is. Ook bij atleten. Al beginnen meer en meer atleten zich gewaar te worden van het belang van balans, stabiliteit, en krachttraining, men weet heel vaak niet waar te beginnen, of doet maar lukraak wat. Net zoals we de duurtrainingen periodiseren in functie van de wedstrijden, dienen we ook de krachttrainingen te periodiseren om het grootste rendement te halen.

Bij Nevernotmoving start alles vanuit balanstraining, om zo de optimale interne spierbalans te herstellen. Als die balans goed zit werken we verder aan de spieruithouding, spierkracht, en als laatste aan de power of het vermogen. In deze laatste fase leren we de opgebouwde spierkracht zo snel mogelijk omzetten in beweging. Het is dan ook in deze fase dat men de grootste winst boekt in functie van de triatlon- of loopsport. 

In onze holistische visie hopen wij ook hier het brede spectrum van atleten mee te bereiken. 

Van (sub)toppers die een nieuw competitief voordeel willen halen, tot beginnende atleten die hun lichaam willen versterken in functie van hun belastbaarheid en ter blessurepreventie.

Interesse?

Laat hieronder even iets weten. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

In een verkennend gesprek worden uw wensen en onze mogelijkheden op elkaar afgestemd. 

Neem contact op

IMG_3933.JPG

NEVER NOT MOVING

Johannes Schrantstraat 89

9000 Gent

www.nevernotmoving.be

info@nevernotmoving.be

Ondernemingsnummer 0737.424.088

BE24 3631 9447 5138

©2020 Nevernotmoving